Slambys vegetariska receptsamling

Vegansk Kladdkaka

Dessert (459)
Vegansk Kladdkaka med en fudgeliknande konsistens. Ett måste på alla fikabord!
12 bitar
• 125 g mjölkfritt smör
• ½ dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
• 2½ dl strösocker
• 2,25 dl vetemjöl
• ½ dl kakao
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 nypa salt
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.
Ursprung: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/07/22/vegansk-kladdkaka/