Vegansk Kladdkaka |
Dessert (459) |
Vegansk Kladdkaka med en fudgeliknande konsistens. Ett måste på alla fikabord! | |
12 bitar • 125 g mjölkfritt smör • ½ dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång) • 2½ dl strösocker • 2,25 dl vetemjöl • ½ dl kakao • 2 tsk vaniljsocker • 1 nypa salt |
|
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan. Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall. |
|
Ursprung: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/07/22/vegansk-kladdkaka/ |