Slambys vegetariska receptsamling

Bruschetta med tomat och dragon

Smårätter (45)
Serverad med kräm på getost och Philadelphiaost
4 personer
Bruschettan:

• 4 st. skivor vitt bröd
• 2 st. vitlöksklyftor
• 5 st. tomater
• ½ dl hackad färsk dragon
• olivolja
• rivet skal och saft från en citron
• salt och peppar
Getostkrämen:
• 150 g getost
• 50 g Philadelphiaost
• ½ dl grädde
Bruschettan:
Skär ner tomaterna i tärningar, blanda med dragonen, 1 msk citronsaft, ½ msk rivet citronskal samt lite olivolja. Smaka av med salt, peppar och socker.
Getostkrämen:
Mixa getosten med grädde och Philadelphiaost till en slät kräm. Smaka av.
Till servering:
Grilla brödskivorna, gnid in dom med vitlök. Lägg tomatblandningen på brödet och avsluta med en klick av getostkrämen.