Ängamat |
Soppa (44) |
4 portioner • Blomkålshuvud • 4-6 späda morötter • Purjolök • 8 dl vatten • 1 tsk salt • 2 msk vetemjöl • 4 dl mjölk • 2 msk smör eller margarin • 2 dl ärter • salt och peppar • persilja |
|
Dela blomkålshuvudet i buketter. Skrapa och skär 4-6 späda morötter i bitar. Skiva i purjolök. Koka upp 8 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg ner grönsakerna. Koka i ca 5 minuter. Rör ut 2 msk vetemjöl och 4 dl mjölk till en klimpfri redning. Rör ner den i soppan. Klicka i 2 msk smör eller margarin. Tillsätt 2 dl ärter. Låt koka i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ostsmörgås, gärna gratinerad. | |
|