Slambys vegetariska receptsamling

Ängamat

Soppa (44)
4 portioner
• Blomkålshuvud
• 4-6 späda morötter
• Purjolök
• 8 dl vatten
• 1 tsk salt
• 2 msk vetemjöl
• 4 dl mjölk
• 2 msk smör eller margarin
• 2 dl ärter
• salt och peppar
• persilja
Dela blomkålshuvudet i buketter. Skrapa och skär 4-6 späda morötter i bitar. Skiva i purjolök. Koka upp 8 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg ner grönsakerna. Koka i ca 5 minuter. Rör ut 2 msk vetemjöl och 4 dl mjölk till en klimpfri redning. Rör ner den i soppan. Klicka i 2 msk smör eller margarin. Tillsätt 2 dl ärter. Låt koka i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ostsmörgås, gärna gratinerad.