Rostade kikärtor med rökt paprika |
Tillbehör (431) |
Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor. | |
Portioner: Ca 3 dl • 1 förp kokta kikärter (à ca 380 g) • 3 msk olivolja • 1 tsk rökt paprikapulver • 1 tsk rökt flingsalt |
|
1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Häll av, skölj och låt ärtorna rinna av. Torka torra med en handduk eller hushållspapper. 3. Lägg kikärtorna i en ugnsform och blanda med oljan. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills de är gyllene. Rör om då och då. 4. Låt ärtorna rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med paprikapulver och flingsalt. |
|
Ursprung: Buffé nr 8, 2018 |