Slambys vegetariska receptsamling

Rostade kikärtor med rökt paprika

Tillbehör (431)
Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.
Portioner: Ca 3 dl
• 1 förp kokta kikärter (à ca 380 g)
• 3 msk olivolja
• 1 tsk rökt paprikapulver
• 1 tsk rökt flingsalt
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll av, skölj och låt ärtorna rinna av. Torka torra med en handduk eller hushållspapper.
3. Lägg kikärtorna i en ugnsform och blanda med oljan. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills de är gyllene. Rör om då och då.
4. Låt ärtorna rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med paprikapulver och flingsalt.
Ursprung: Buffé nr 8, 2018