Zucchinilasagne |
Huvudrätter (430) |
Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god! | |
6 portioner • 400 g djupfryst bladspenat (inte hackad spenat) • 4 dl creme fraiche (valfri fetthalt) • 1 burk krossad tomat • 2 st zucchini • 1 gul lök • 2 vitlöksklyftor • 1 bunt finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad • 200 g riven ost av valfri sort • Salt & peppar • Olja till stekning TIPS! Du kan ha i mer grönt i tomatsåsen som tex champinjoner, riven morot, soltorkad tomat eller något annat gott! |
|
Tina spenaten och låt rinna av i en sil. Lägg sedan i en ren kökshanduk och pressa försiktigt ur överflödig vätska. Zucchini innehåller ganska mycket vätska och lasagnen kan bli vattnig om du inte pressar ur spenaten. Skiva zucchinin tunt på längden. Hacka löken och stek den mjuk med olja. Pressa i vitlöksklyftor, vänd i basilika och fräs lite till. Tillsätt krossad tomat, krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i ca 20 min. Värm ugnen till 200°. Lägg zucchiniplattor i botten av en mellanstor ugnsform, häll över tomatsås, hälften av spenaten och 1 dl crème fraiche. Gör om samma sak och avsluta med zucchiniplattor, 2 dl crème fraîche och riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Tillagningstiden varierar beroende på hur tunt du skivat zucchinin. Ta ut ur ugnen och låt stå i ca 10 min innan servering. |
|
Servera med sallad. | |
Ursprung: http://zeinaskitchen.se/nyttig-vegetarisk-zucchinilasagne/ |