Slambys vegetariska receptsamling

Rostad sötpotatis med getost och mynta

Smårätter (426)
Bjud på en lika somrig som magisk smakkombination av rostad sötpotatis, getost och mynta! Rätten är enkel att göra och passar bra att servera som en del av en huvudrätt eller som inslag på buffébordet.
Portioner: 6
• 1 kg sötpotatis
• 3 msk olivolja
• 1 tsk salt
• ½ tsk svartpeppar
• 200 g getost
• 2 msk hackad mynta
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär potatisen i cm-tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2/3 av oljan, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de får färg. Rör om efter halva tiden.
Låt svalna lite. Strö över smulad getost, mynta och resten av oljan.
Ursprung: Buffé nr 6, 2018.