Krossad färskpotatis med Västerbottensost |
Tillbehör (425) |
Ta färskpotatisen till nya höjder med smulad Västerbottensost, schalottenlök, gräslök och dill. Potatisen krossar du med en gaffel direkt på tallriken tillsammans med smör. Enkelt och gott! | |
Portioner: 6-8 • 1 kg färskpotatis • dillstjälkar • 50 g smör • 1½ dl smulad Västerbottensost • 1 finhackad schalottenlök • ½ finskuren gräslök • flingsalt |
|
Tvätta potatisen noga. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt dillstjälkar och potatis. Koka potatisen 10–20 minuter beroende på storlek. Lägg potatisen på ett fat och krossa med en gaffel. Klicka på smör och strö över osten. Toppa med lök, gräslök och salt. Servera direkt. |
|
Ursprung: Buffé nr 6, 2018. |