Slambys vegetariska receptsamling

Marockansk morotssallad

Tillbehör (423)
Den här salladen finns i en rad varianter. Man kan koka morötterna istället för att köra dem i ugnen, men Nidal föredrar att baka av morötterna på hög värme så att de blir lite brända. Tänk på att ta ut dem i tid för att morötterna ska behålla sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is. Då avstannar tillagningen.
4-6 PERSONER
• 1 kg små knippmorötter
• 2 msk olivolja
• 3 vitlöksklyftor
• 2 dl Hackad koriander
• 1 msk färskpressad citronjuice
• 2 tsk malen spiskummin
• ½-1 msk harissa
• 1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 225C. Tvätta morötterna. Lägg morötterna på en plåt. Ringla över olivoljan.
2. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de får lite färg och är mjuka. Låt svalna.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, koriander, citronjuice och kryddor.
4. Skär morötterna i mindre bitar och blanda med kryddblandningen.
Ursprung: Buffé 05-18