Marockansk morotssallad |
Tillbehör (423) |
Den här salladen finns i en rad varianter. Man kan koka morötterna istället för att köra dem i ugnen, men Nidal föredrar att baka av morötterna på hög värme så att de blir lite brända. Tänk på att ta ut dem i tid för att morötterna ska behålla sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is. Då avstannar tillagningen. | |
4-6 PERSONER • 1 kg små knippmorötter • 2 msk olivolja • 3 vitlöksklyftor • 2 dl Hackad koriander • 1 msk färskpressad citronjuice • 2 tsk malen spiskummin • ½-1 msk harissa • 1 tsk salt |
|
1. Sätt ugnen på 225C. Tvätta morötterna. Lägg morötterna på en plåt. Ringla över olivoljan. 2. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de får lite färg och är mjuka. Låt svalna. 3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, koriander, citronjuice och kryddor. 4. Skär morötterna i mindre bitar och blanda med kryddblandningen. |
|
Ursprung: Buffé 05-18 |