Ärtig spenatsoppa |
Soppa (422) |
Grönaste soppan fullproppad med näring. | |
För 4 personer • 600 g fryst hackad spenat • 250 g frysta gröna ärter • 2 gula lökar • 2 vitlöksklyftor • 1 liter vatten • 2 grönsaksbuljongtärningar • 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde • rapsolja • salt, svartpeppar • rostade solrosfrön eller pumpakärnor att toppa med |
|
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det några minuter i 2 msk olja i en stor kastrull. Häll i vatten, buljong och havregrädde. Låt koka upp. Tillsätt spenat, ärter,1 tsk salt och ½ tsk peppar. Låt koka upp och mixa sedan soppan slät med stavmixer. |
|
Toppa med frön och servera gärna med bröd till. | |
Ursprung: Buffé 1-2018 |