Slambys vegetariska receptsamling

Ärtig spenatsoppa

Soppa (422)
Grönaste soppan fullproppad med näring.
För 4 personer
• 600 g fryst hackad spenat
• 250 g frysta gröna ärter
• 2 gula lökar
• 2 vitlöksklyftor
• 1 liter vatten
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
• rapsolja
• salt, svartpeppar
• rostade solrosfrön eller pumpakärnor att toppa med
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det några minuter i 2 msk olja i en stor kastrull. Häll i vatten, buljong och havregrädde. Låt koka upp.
Tillsätt spenat, ärter,1 tsk salt och ½ tsk peppar. Låt koka upp och mixa sedan soppan slät med stavmixer.
Toppa med frön och servera gärna med bröd till.
Ursprung: Buffé 1-2018