Bönpasta med halloumi och grönkål |
Huvudrätter (420) |
Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch. | |
Portioner: 2 Bönpasta med halloumi • 10 cm purjolök • 100 g halloumiost • ½ dl rostade, hackade mandlar • 1 ½ msk olivolja • 1 riven vitlöksklyfta • 150 g bönpasta • 1 dl crème fraiche • salt • svartpeppar Grönkål • 100 g skuren grönkål • 1 msk olivolja • 1 krm salt |
|
Dela purjon längs med och skölj noga. Strimla den fint. Skär halloumin i tärningar. Grönkål: Massera grönkålen med olja och salt. Bönpasta: Stek halloumin och mandlarna i 2/3 delar av oljan tills halloumin fått lite färg. Ställ åt sidan. Fräs purjolök och vitlök i resten av oljan tills den mjuknar. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa ytterligare några minuter, tills den mjuknar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och vänd ner pastan i grönkålsfräset tillsammans med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. |
|
Toppa pastan med den stekta halloumin och mandlarna. | |
Ursprung: Buffé nr 2, 2018 |