Slambys vegetariska receptsamling

Bönpasta med halloumi och grönkål

Huvudrätter (420)
Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.
Portioner: 2
Bönpasta med halloumi
• 10 cm purjolök
• 100 g halloumiost
• ½ dl rostade, hackade mandlar
• 1 ½ msk olivolja
• 1 riven vitlöksklyfta
• 150 g bönpasta
• 1 dl crème fraiche
• salt
• svartpeppar
Grönkål
• 100 g skuren grönkål
• 1 msk olivolja
• 1 krm salt
Dela purjon längs med och skölj noga. Strimla den fint. Skär halloumin i tärningar.
Grönkål: Massera grönkålen med olja och salt.
Bönpasta: Stek halloumin och mandlarna i 2/3 delar av oljan tills halloumin fått lite färg. Ställ åt sidan.
Fräs purjolök och vitlök i resten av oljan tills den mjuknar. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa ytterligare några minuter, tills den mjuknar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och vänd ner pastan i grönkålsfräset tillsammans med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Toppa pastan med den stekta halloumin och mandlarna.
Ursprung: Buffé nr 2, 2018