Bakad aubergine med kikärter |
Huvudrätter (418) |
När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och purjolök. En klick crème fraiche är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag. | |
Portioner: 2 • 1 aubergine (à 400 g) • 2 msk olja • 2 krm salt • 1 krm svartpeppar Fyllning • 1 förp kokta kikärter (à 380 g) • 10 cm purjolök • ½ röd paprika • 1 msk olja • ½ förp krossade tomater (à 390 g) • 1 dl hackad persilja • 1 tsk salt • 1 krm peppar Till servering • ½ dl crème fraiche |
|
Sätt ugnen på 200°C. Skölj och dela auberginen på mitten. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnsform. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Fyllning: Häll av och skölj kikärterna. Dela purjon längs med och skölj noga. Strimla fint. Dela, kärna ur och strimla paprikan fint. Fräs purjon och paprikan i olja tills det mjuknar. Tillsätt kikärter, krossade tomater och hälften av persiljan. Krydda med salt och peppar. Ta ut auberginehalvorna från ugnen och toppa med grönsaksfräset. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15–20 minuter. |
|
Till servering: Toppa med crème fraiche och resten av persiljan vid servering. | |
Ursprung: Buffé nr 2, 2018 |