Raw aprikosbollar |
Dessert (413) |
Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage. | |
Portioner: ca 30 stycken • 200 g torkade aprikoser • 1½ dl riven kokos (+ extra att rulla i) • 1 dl havregryn • 1 dl sötmandel • 2 tsk pepparkakskryddor • 4 msk kokosolja • 2 msk färskpressad citronjuice • ½ krm salt |
![]() |
Mixa aprikoserna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det är finfördelat. Rulla till ca 30 stycken bollar. Rulla sedan i kokos. Låt stå i kylen minst en timme före servering. |
|
Ursprung: Buffé nr 11, 2015 |