Slambys vegetariska receptsamling

Potatis- och grönkålsgratäng

Huvudrätter (411)
En variant på den traditionella potatisgratängen, som gör den nästan till en huvudrätt.
6 portioner
• 2 kg potatis, fast
• 275 g grönkål
• 1-2 purjolök
• 6 vitlöksklyftor
• 5 dl grädde
• Ost till gratinering.
• Salt
• Svartpeppar
• ½ krm muskot, mald
Sätt på ugnen, 200°C. Smörj en ugnsfast form.
Strimla potatisen och grönkålen. Lägg potatisen i formen, varvat med purjolöken och vitlöken. Lägg ett lager grönkål överst. Blanda kryddorna med grädden och häll över.
Grädda i ca: 35 minuter. Lägg på ost, och grädda ytterligare 10 minuter i 225°C.
Servera gärna med en sallad.
Ursprung: Slamby