Halloumi tikka masala |
Huvudrätter (410) |
Klassisk indisk gryta, tikka masala med halloumi. | |
4 portioner • 2 morötter, grovrivna • 1 gul lök, hackad • 3 vitlöksklyftor, finhackade • 1 tsk chiliflakes • 2 tsk neutral olja • 1 msk finhackad ingefära • 3 tsk garam masala • 3 msk tomatpuré • 400 g krossade tomater • 2 dl vatten • 2 dl crème fraiche • 1 grönsaksbuljongtärning • 800 g kokta svarta bönor, avsköljda på burk (bruttovikt) • 1 tsk neutral olja • 200 g halloumi, tärnad • 0.5 lime, pressad saft • salt och svartpeppar |
|
Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna tills löken är mjuk. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Mixa ev såsen slät. Häll i bönorna. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek halloumin gyllene. Vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med saltrostade cashewnötter och koriander. Servera med kokt jasminris. |
|
Ursprung: Coop |