Tomatsoppa med basilikacrème |
Soppa (41) |
För 4 personer • 1 stor gul lök • smör eller margarin till stekning • 4 färska tomater • 1 burk krossade tomater • 2 msk tomatpuré • 1 grönsaksbuljongtärning • 5 dl vatten • salt & peppar • 1 dl mellangrädde eller vispgrädde Basilikacrème: • 2½ dl crème fraiche • 1 kruka färsk basilika |
|
Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett. Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en rejäl kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig. Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med crème fraiche. Klicka i soppan strax före servering eller servera bredvid. |
|
|