Slambys vegetariska receptsamling

Stroganoff med tofu

Huvudrätter (408)
4 portioner
• 270 g tofu, gärna rökt
• 1 gul lök, hackad
• 1 vitlöksklyfta, finhackad
• 1 msk smör
• 2 msk tomatpuré
• 500 g krossade tomater
• ½ dl hackade marinerade soltorkade tomater
• 1 dl grädde
• salt och peppar
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

Skär tofun i stavar. Fräs lök och vitlök i smör och tomatpuré under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, soltorkade tomater och grädde. Låt småputtra ca 5 min. Lägg ner tofun i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med ris och grönsallad.
Hacka ner färsk chili om ni vill ha mer sting i maten.
Ursprung: Coop