Rödbetssoppa med apelsin |
Soppa (407) |
4 portioner. • 500 g råa rödbetor • 2-3 potatisar • 1 gul lök • 2 apelsiner • 1 msk smör eller margarin • 5 dl vatten • 2 grönsaksbuljongtärningar salt, svartpeppar • (gräddfil eller crème fraiche) |
|
1. Skala rödbetor, potatis och lök. Skär rödbetor och potatis i bitar, hacka löken. Pressa apelsinerna. 2. Hetta upp fettet i en gryta och fräs löken nästan mjuk. Lägg i rödbetor och potatis och tillsätt apelsinsaft, vatten och söndersmulade buljongtärningar. Koka upp och koka under lock tills rödbetorna är riktigt mjuka, 35-40 minuter. 3. Häll det mesta av spadet i en skål och spara det. Kör grönsakerna med resten av spadet i matberedare eller mixer till en slät puré. Blanda det med resten av spadet i grytan. Smaka av med salt och peppar och hetta upp soppan. 4. Garnera med strimlat apelsinskal och servera gärna med en klick gräddfil eller crème fraiche och bröd |
|
Ursprung: MERSMAK 1/2003 |