Palak paneer med tomat och halloumi |
Huvudrätter (406) |
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid! | |
4 portioner • 1 schalottenlök • 2 vitlöksklyftor • 2 tomater • 2 msk riven ingefära • 3 msk olivolja • 2 msk tomatpuré • 1 msk garam masala • 390 g krossade tomater • 1 dl vitt matlagningsvin • 2 dl vispgrädde • 1 grönsaksbuljongtärning • 200 g spenat • 400 g halloumiostar • 2 krm salt |
|
Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter. Tillsätt tomater, tomatkross, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten. Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. |
|
För att hetta till den något, tillsätt 2 msk sambal oelek. Servera med ris. |
|
Ursprung: ICAs matkasse v 17, 2017 |