Slambys vegetariska receptsamling

Palak paneer med tomat och halloumi

Huvudrätter (406)
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
4 portioner
• 1 schalottenlök
• 2 vitlöksklyftor
• 2 tomater
• 2 msk riven ingefära
• 3 msk olivolja
• 2 msk tomatpuré
• 1 msk garam masala
• 390 g krossade tomater
• 1 dl vitt matlagningsvin
• 2 dl vispgrädde
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 200 g spenat
• 400 g halloumiostar
• 2 krm salt
Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
Tillsätt tomater, tomatkross, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt.
För att hetta till den något, tillsätt 2 msk sambal oelek.
Servera med ris.
Ursprung: ICAs matkasse v 17, 2017