Slambys vegetariska receptsamling

Grillade auberginer med hasselnötspesto

Huvudrätter (404)
4 portioner
• 2 stora auberginer
• salt
• olja
Hasselnötspesto
• 1 dl hasselnötter
• 1 dl tomatpuré
• 2 vitlöksklyftor
• 1 kruka basilika
• 1 dl olja
• salt
• peppar
Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter.
Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen. Smaksätt med salt och peppar.
Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter. (Det svarta skalet kan du äta om du vill.)
Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.
Ursprung: http://www.vegokoll.se/recept/grillade-auberginer-med-hasselnotspesto?