Grillade auberginer med hasselnötspesto |
Huvudrätter (404) |
4 portioner • 2 stora auberginer • salt • olja Hasselnötspesto • 1 dl hasselnötter • 1 dl tomatpuré • 2 vitlöksklyftor • 1 kruka basilika • 1 dl olja • salt • peppar |
|
Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter. Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen. Smaksätt med salt och peppar. Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter. (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) |
|
Servera med en matig sallad, gärna med bönor i. |
|
Ursprung: http://www.vegokoll.se/recept/grillade-auberginer-med-hasselnotspesto? |