Sommarsallad med ostronskivling och sparris |
Sallad (403) |
4 portioner • 4 portioner färdiglagad couscous • lite oliv- eller rapsolja • en knippe persilja • 2-3 sojafiléer per person • ca 16 gröna sparrisar • 3 vitlöksklyftor • 2 röda paprikor • 300 g ostronskivling • ca 16 körsbärstomater • en påse (50 g) pinjenötter • salt • peppar Röd kikärtsröra: • 1 burk kikärtor (400 g) • 50 g soltorkade tomater i olja • 1½ tsk vinäger • 2 msk olivolja • eventuellt en knivsudd sambal oelek • salt • peppar |
|
Kikärtsröran: Mixa ihop alla ingredienser och smaka av. Sallad: Blanda couscousen med lite olja och hackad persilja, smaksätt med salt och svartpeppar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de blir gyllenbruna. Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och stek dem. Skär ostronskivlingen och paprikan i munsstora bitar och dela sparrisarna på hälften. Fräs detta med olja och hackad vitlök. Arrangera alla ingredienser på tallrikar, bottna med couscousen och toppa med pinjenötterna. |
|
Servera med kikärtsröran. | |
|