Slambys vegetariska receptsamling

Sommarsallad med ostronskivling och sparris

Sallad (403)
4 portioner
• 4 portioner färdiglagad couscous
• lite oliv- eller rapsolja
• en knippe persilja
• 2-3 sojafiléer per person
• ca 16 gröna sparrisar
• 3 vitlöksklyftor
• 2 röda paprikor
• 300 g ostronskivling
• ca 16 körsbärstomater
• en påse (50 g) pinjenötter
• salt
• peppar

Röd kikärtsröra:
• 1 burk kikärtor (400 g)
• 50 g soltorkade tomater i olja
• 1½ tsk vinäger
• 2 msk olivolja
• eventuellt en knivsudd sambal oelek
• salt
• peppar
Kikärtsröran: Mixa ihop alla ingredienser och smaka av.
Sallad: Blanda couscousen med lite olja och hackad persilja, smaksätt med salt och svartpeppar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de blir gyllenbruna. Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och stek dem. Skär ostronskivlingen och paprikan i munsstora bitar och dela sparrisarna på hälften. Fräs detta med olja och hackad vitlök. Arrangera alla ingredienser på tallrikar, bottna med couscousen och toppa med pinjenötterna.
Servera med kikärtsröran.