Slambys vegetariska receptsamling

Gulasch vegostyle

Huvudrätter (402)
Här kommer en riktig klassiker - kryddig ungersk gulasch med kummin som smakar precis som den ska. Här använder vi oss av sojafärs, men mixade kikärter eller seitanfärs går också strålande.
4 portioner
• 600 g sojafärs
• 2 gula lökar
• 2 vitlöksklyftor
• 1 palsternacka
• 2 morötter
• 3 potatisar
• 2 gröna paprikor
• 2 msk tomatpuré
• 1 burk krossade tomater
• 1 msk paprikapulver
• 1 tsk mald kummin (eller 2 tsk hel kummin som du mortlar själv)
• 2 lagerblad
• 5 dl vatten
• 1 grönsaksbuljongtärning
• Salt
• svartpeppar
Finhacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans med sojafärsen i lite olja.
Skala och tärna palsternacka, morötter och potatisar. Tärna paprikan. Blanda ner allt i färsröran tillsammans med tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, kummin, lagerblad, vatten och buljongtärning.
Låt koka i 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera som den är eller tillsammans med ris.
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/gulasch-vegostyle/?