Gulasch vegostyle |
Huvudrätter (402) |
Här kommer en riktig klassiker - kryddig ungersk gulasch med kummin som smakar precis som den ska. Här använder vi oss av sojafärs, men mixade kikärter eller seitanfärs går också strålande. | |
4 portioner • 600 g sojafärs • 2 gula lökar • 2 vitlöksklyftor • 1 palsternacka • 2 morötter • 3 potatisar • 2 gröna paprikor • 2 msk tomatpuré • 1 burk krossade tomater • 1 msk paprikapulver • 1 tsk mald kummin (eller 2 tsk hel kummin som du mortlar själv) • 2 lagerblad • 5 dl vatten • 1 grönsaksbuljongtärning • Salt • svartpeppar |
|
Finhacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans med sojafärsen i lite olja. Skala och tärna palsternacka, morötter och potatisar. Tärna paprikan. Blanda ner allt i färsröran tillsammans med tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, kummin, lagerblad, vatten och buljongtärning. Låt koka i 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Krydda med salt och svartpeppar. |
|
Servera som den är eller tillsammans med ris. | |
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/gulasch-vegostyle/? |