Italiensk caponata |
Tillbehör (401) |
Caponata är lite som en italiensk ratatouille. En fantastiskt smakrik grönsaksröra som passar jättebra som tillbehör eller på en bit rostat surdegsbröd. | |
• 1 aubergine • 2 msk olivolja • 1 gul lök • 2 vitlöksklyftor • 1 röd paprika • 2 tomater • 1 dl gröna oliver • 2 msk kapris • 2 msk strösocker • 1 tsk torkad oregano • 2 msk rödvinsvinäger • 1 tsk salt • Svartpeppar • 2 msk finhackad persilja, fryst går bra |
|
Tärna auberginen och stek den i olivoljan tills den har fått fint med färg. Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och röd paprika hyfsat fint och låt sedan steka med auberginen i några minuter. Hacka även tomaterna fint och halvera oliverna. Vänd ner i grönsaksröran tillsammans med kapris, strösocker, oregano, rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Låt bubbla under lock i 15 minuter. När röran har svalnat något rör du ner persiljan. | |
Servera tillsammans med ett gott bröd eller som tillbehör till i princip vad som helst. | |
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/italiensk-caponata-2/ |