Slambys vegetariska receptsamling

Italiensk caponata

Tillbehör (401)
Caponata är lite som en italiensk ratatouille. En fantastiskt smakrik grönsaksröra som passar jättebra som tillbehör eller på en bit rostat surdegsbröd.
• 1 aubergine
• 2 msk olivolja
• 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 röd paprika
• 2 tomater
• 1 dl gröna oliver
• 2 msk kapris
• 2 msk strösocker
• 1 tsk torkad oregano
• 2 msk rödvinsvinäger
• 1 tsk salt
• Svartpeppar
• 2 msk finhackad persilja, fryst går bra
Tärna auberginen och stek den i olivoljan tills den har fått fint med färg. Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och röd paprika hyfsat fint och låt sedan steka med auberginen i några minuter. Hacka även tomaterna fint och halvera oliverna. Vänd ner i grönsaksröran tillsammans med kapris, strösocker, oregano, rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Låt bubbla under lock i 15 minuter. När röran har svalnat något rör du ner persiljan.
Servera tillsammans med ett gott bröd eller som tillbehör till i princip vad som helst.
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/italiensk-caponata-2/