Indisk kormagryta |
Huvudrätter (400) |
Det här receptet är hämtat ur Peter Streijfferts bok Smak – mat och vin, där du lär dig att matcha vegomat med vin. Just den här rätten passar bra med Gewurztraminer Réserve Hennÿ från Alsace. | |
4 portioner • 1 paket, 600 g sojabitar • 1 blomkålshuvud • 2 gula lökar • 1 näve haricots verts • 1 burk kokosmjölk à 400 ml • 5 cm färsk ingefära • 1 msk currypulver • 1 msk garam masala • Salt • svartpeppar |
|
Hacka och fräs löken. Bryt blomkålen i små bitar och rör ner i grytan tillsammans med sojabitarna, ingefäran och kryddorna. Tillsätt halva burken med kokosmjölk och sjud försiktigt i 40 minuter. Häll i resten av kokosmjölken och haricots verts och sjud ytterligare 10 minuter. |
|
Servera gärna med glasnudlar. | |
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/indisk-vegetarisk-kormagryta/? |