Slambys vegetariska receptsamling

Indisk kormagryta

Huvudrätter (400)
Det här receptet är hämtat ur Peter Streijfferts bok Smak – mat och vin, där du lär dig att matcha vegomat med vin. Just den här rätten passar bra med Gewurztraminer Réserve Hennÿ från Alsace.
4 portioner
• 1 paket, 600 g sojabitar
• 1 blomkålshuvud
• 2 gula lökar
• 1 näve haricots verts
• 1 burk kokosmjölk à 400 ml
• 5 cm färsk ingefära
• 1 msk currypulver
• 1 msk garam masala
• Salt
• svartpeppar
Hacka och fräs löken. Bryt blomkålen i små bitar och rör ner i grytan tillsammans med sojabitarna, ingefäran och kryddorna.
Tillsätt halva burken med kokosmjölk och sjud försiktigt i 40 minuter.
Häll i resten av kokosmjölken och haricots verts och sjud ytterligare 10 minuter.
Servera gärna med glasnudlar.
Ursprung: http://www.vegomagasinet.se/indisk-vegetarisk-kormagryta/?