Slambys vegetariska receptsamling

Fyllda paprikor

Huvudrätter (398)
Gratinera paprikor med Kornotto och fetaost. Se recept för Kornotto.
För 4 personer
• 4 dl kornotto
• 4 paprikor (små)
• 1 zucchini
• 150g fetaost
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk paprikapulver
• 1 tsk chiliflakes
• olja
• salt
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär av toppen och ta bort kärnhuset på paprikorna. Dra bort stjälken och skär toppen i mindre bitar. Ställ paprikorna i en ugnsform (skär ev till botten på paprikorna så de kan stå).
3. Skär zucchinin i ½ cm stora tärningar. Smula fetaosten.
4. Stek paprikahack och zucchini i 2 msk olja på hög värme tills det får färg.
5. Tillsätt kryddorna och ½ tsk salt, stek ytterligare någon minut.Ta från värmen.
6. Blanda fräset med kornotton och hälften av den smulade fetaosten.
7.Fördela fyllningen i paprikorna och toppa med resten av fetaosten. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera gärna med en grönsallad och tsatsiki.
Ursprung: Buffé nr4 2017