Fyllda paprikor |
Huvudrätter (398) |
Gratinera paprikor med Kornotto och fetaost. Se recept för Kornotto. | |
För 4 personer • 4 dl kornotto • 4 paprikor (små) • 1 zucchini • 150g fetaost • 1 tsk spiskummin • 1 tsk paprikapulver • 1 tsk chiliflakes • olja • salt |
|
1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skär av toppen och ta bort kärnhuset på paprikorna. Dra bort stjälken och skär toppen i mindre bitar. Ställ paprikorna i en ugnsform (skär ev till botten på paprikorna så de kan stå). 3. Skär zucchinin i ½ cm stora tärningar. Smula fetaosten. 4. Stek paprikahack och zucchini i 2 msk olja på hög värme tills det får färg. 5. Tillsätt kryddorna och ½ tsk salt, stek ytterligare någon minut.Ta från värmen. 6. Blanda fräset med kornotton och hälften av den smulade fetaosten. 7.Fördela fyllningen i paprikorna och toppa med resten av fetaosten. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. |
|
Servera gärna med en grönsallad och tsatsiki. | |
Ursprung: Buffé nr4 2017 |