Kornotto |
Huvudrätter (397) |
Gör en stor laddning »risotto« fast på korngryn. Då har du dagens middag, plus två på gång. | |
Kornotto x 3 ger ca 1½ liter • 4 dl korngryn • 1 gul lök • 1 grönsaksbuljongtärning • 3 dl vitt vin • 1,3 liter vatten • 150 g riven lagrad ost • 25g smör • rapsolja • salt, malen vitpeppar |
|
1. Skala, dela och finhacka löken. 2. Stek löken i 2 msk olja tills den mjuknar, utan att den får färg. 3. Tillsätt korngryn, buljongtärning och vin. Låt koka någon minut. Tillsätt vattnet. Låt koka upp och fortsätt koka på svag värme 20-25 minuter under lock. Rör om då och då.Ta från värmen. 4. Rör ner ost och smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. |
|
Ursprung: Buffé nr4 2017 |