Bönlasagne med spenat & zucchini |
Huvudrätter (396) |
Veggolasagne med liten arbetsinsats. Blanda en röra med bönor, sedan är det bara att börja varva. | |
För 4-6 personer • 12 lasagneplattor • 1 förp kokta svarta bönor (ca 380 g) • 1 förp kokta kidneybönor (ca 380 g) • 1 gul lök • 3 vitlöksklyftor • 1 morot • 1 zucchini (ca 300 g) • 2 påsar babyspenat (à 65 g) • 4+1 dl crème fraiche (34%) • 1 förp krossade tomater (400 g) • 2 dl hackad basilika • 50g riven ost • smör • salt, nymalen svartpeppar • basilikablad till garnering |
|
1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke. 3. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten. 4. Lägg alla grönsaker i bunken.Tillsätt 4 dl crème fraiche, krossad tomat och basilika. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda väl. 5. Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm, med 4 lasagneplattor. Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av crème fraichen och toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter. |
|
Strö över basilika vid servering. | |
Ursprung: Buffé nr4 2017 |