Slambys vegetariska receptsamling

Bönlasagne med spenat & zucchini

Huvudrätter (396)
Veggolasagne med liten arbetsinsats. Blanda en röra med bönor, sedan är det bara att börja varva.
För 4-6 personer
• 12 lasagneplattor
• 1 förp kokta svarta bönor (ca 380 g)
• 1 förp kokta kidneybönor (ca 380 g)
• 1 gul lök
• 3 vitlöksklyftor
• 1 morot
• 1 zucchini (ca 300 g)
• 2 påsar babyspenat (à 65 g)
• 4+1 dl crème fraiche (34%)
• 1 förp krossade tomater (400 g)
• 2 dl hackad basilika
• 50g riven ost
• smör
• salt, nymalen svartpeppar
• basilikablad till garnering
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke.
3. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten.
4. Lägg alla grönsaker i bunken.Tillsätt 4 dl crème fraiche, krossad tomat och basilika. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda väl.
5. Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm, med 4 lasagneplattor. Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av crème fraichen och toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter.
Strö över basilika vid servering.
Ursprung: Buffé nr4 2017