Slambys vegetariska receptsamling

Kokossoppa med curry

Soppa (395)
En snabb, lättlagad och krämig kokossoppa med kraftfull currysmak.
4 portioner
• ½ kg morötter, skalade och skivade
• ½ purjolök, strimlad
• 2 vitlöksklyftor, rivna
• ca 4 cm färsk ingefära, riven
• 1l vatten
• 1 msk koncentrerad grönsaksfond
• ½ msk röd currypasta
• ½ dl färsk koriander, hackad
• 400 ml kokosmjölk
• ½ färsk röd chili, finhackad
• 1 dl torkade röda linser
• salt
• Naturell olja att steka i
Fräs purjolök, morötter, vitlök och ingefära med lite olja i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och sjud soppan tills linser och grönsaker är genomkokta och mjuka. Flytta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt. Servera.
Ursprung: Tidningen Vegourmet nr 1 2017