Kokossoppa med curry |
Soppa (395) |
En snabb, lättlagad och krämig kokossoppa med kraftfull currysmak. | |
4 portioner • ½ kg morötter, skalade och skivade • ½ purjolök, strimlad • 2 vitlöksklyftor, rivna • ca 4 cm färsk ingefära, riven • 1l vatten • 1 msk koncentrerad grönsaksfond • ½ msk röd currypasta • ½ dl färsk koriander, hackad • 400 ml kokosmjölk • ½ färsk röd chili, finhackad • 1 dl torkade röda linser • salt • Naturell olja att steka i |
|
Fräs purjolök, morötter, vitlök och ingefära med lite olja i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och sjud soppan tills linser och grönsaker är genomkokta och mjuka. Flytta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt. Servera. | |
Ursprung: Tidningen Vegourmet nr 1 2017 |