Blomkålssoppa med curry |
Soppa (394) |
En snabblagad gryta med många smaker som är lätta att gilla — även för de mest kräsna munnar. Grytan funkar dessutom perfekt att göra storkok av och frysa in. | |
4-5 portioner • 1 gul lök, finhackad • 3 vitlöksklyftor, finhackade • 2 morötter, hackade • ½ msk curry • 2 dl röda linser • 2 burkar kokosmjölk á 400 ml • 2 grönsaksbuljongtärningar • 3-5 dl vatten (efter önskad konsistens) • ½ blomkålshuvud • olja till stekning • några kvistar bladpersilja svartpeppar |
|
Fräs lök och morot mjukt i olja tillsammans med curryn och linserna. Rör om ordentligt under tiden så att smakerna kommer fram och inget bränns vid. Häll i kokosmjölk, buljongtärningar och vatten. Koka under lock i ca 10 minuter. Bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i grytan och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över hackad bladpersilja. |
|
Ursprung: Tidningen Vego nr 6 2016 |