Slambys vegetariska receptsamling

Blomkålssoppa med curry

Soppa (394)
En snabblagad gryta med många smaker som är lätta att gilla — även för de mest kräsna munnar. Grytan funkar dessutom perfekt att göra storkok av och frysa in.
4-5 portioner
• 1 gul lök, finhackad
• 3 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 morötter, hackade
• ½ msk curry
• 2 dl röda linser
• 2 burkar kokosmjölk á 400 ml
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• 3-5 dl vatten (efter önskad konsistens)
• ½ blomkålshuvud
• olja till stekning
• några kvistar bladpersilja svartpeppar
Fräs lök och morot mjukt i olja tillsammans med curryn och linserna. Rör om ordentligt under tiden så att smakerna kommer fram och inget bränns vid.
Häll i kokosmjölk, buljongtärningar och vatten. Koka under lock i ca 10 minuter. Bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i grytan och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över hackad bladpersilja.
Ursprung: Tidningen Vego nr 6 2016