Rostad majs- och sötpotatissoppa |
Soppa (393) |
Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på! | |
Portioner: 4 • 2 gula lökar • 3 vitlöksklyftor • 350 g sötpotatis • 450 g frysta majskorn • 1 tsk malen koriander • 2 msk rapsolja • 1 röd chili • 1 kruka koriander • 1 l vatten • salt och svartpeppar Till servering • rostade pumpakärnor och sesamfrön |
|
Sätt ugnen på 250°C. Skala lök, vitlök och sötpotatis. Skär i grova bitar och lägg i en ugnssäker form tillsammans med majs och koriander. Ringla över oljan och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter. Sätt på grill/övervärme och låt stå ytterligare ca 10 minuter, tills ingredienserna börjar få färg och potatisen mjuknar. Ta ut formen och lägg ca 1 dl majs (för 4 port) åt sidan. Häll resterande grönsaker i en kastrull. Dela, kärna ur och hacka chilin. Plocka korianderbladen och spara till garnering. Lägg korianderstjälkarna i kastrullen med chilin och vattnet. Mixa slätt med stavmixer. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. |
|
Till servering: Toppa soppan med majskorn, korianderblad, pumpakärnor och sesamfrön. | |
Ursprung: Buffé nr 2, 2017. |