Slambys vegetariska receptsamling

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Smårätter (391)
Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Portioner: 6-8
• 400 g färsk grönkål
• 2 msk smör
• 3 dl vispgrädde
• 1 dl mjölk (3%)
• 1½ dl riven Västerbottensost
• 1 krm riven muskotnöt
• ½ tsk salt
• 1 krm nymalen vitpeppar
Ta bort den grova stammen från grönkålen och strimla bladen.
Fräs kålen i smöret i en stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter.
Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter, tills kålen mjuknat något.
Ta från värmen. Tillsätt ost och muskot. Krydda med salt och peppar.
Ursprung: Buffé nr 12, 2016