Slambys vegetariska receptsamling

Brownies på sötpotatis

Dessert (390)
Sötpotatis är naturligt söt och förbättrar regleringen av kroppens blodsocker. Antocyanin som ger sötpotatisen dess färg, är mycket antiinflammatorisk. Sötpotatisen är också full av vitaminer och mineraler. Lönnsirapen är rik på antioxidanter. Så kakan är mycket hälsosam, helt utan socker.
• 2½ dl mosad sötpotatis
• 1,2 dl nötcrème (mandel eller cashew)
• 6 tsk lönnsirap
• 4 msk kakaopulver
Skala och skär sötpotatisen i bitar, koka den i 15-20 minuter, varefter den mosas.
Sätt ugnen på 180 grader C.
Smält nötcrèmen och lönnsirapen i en kastrull.
Mixa den mosade sötpotatisen, den smälta nötcrèmen och lönnsirapen samt kakaopulver väl.
Häll smeten i en väl smord form och grädda i ugnen i 20 minuter.
Låt formen svalna innan kakan skärs i bitar och bitarna placeras i kylskåpet.
Bitarna serveras väl kylda.
Ursprung: http://www.healthy-holistic-living.com/sweet-potato-brownies.html?t=MAM