Slambys vegetariska receptsamling

Stark soppa med morot, kokos och spiskummin

Soppa (39)
4 portioner
• 1 kg morötter
• 6 rödlökar
• 4 vitlöksklyftor
• 3 cm ingefära
• 1 röd chili
• 4 msk sesamolja
• 2 tsk spiskummin
• ½ tsk fänkålsfrö
• 1 tsk gurkmeja
• 1 liter kokosmjölk
• 2½ dl vatten
• salt och peppar
• 1 knippa koriander, hackad
Skala morötter, rödlök, vitlök och ingefära och skär dem i tunna skivor. Dela chilin på längden och skrapa ut fröna. Hacka den grovt. Värm oljan i en gryta. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och fänkål i 1 minut. Lägg i rödlök. Låt blandningen sjuda i 4 minuter eller tills löken är mjuk. Tillsätt morötter och gurkmeja. Sänk värmen och låt blandningen sjuda i ytterligare 10 minuter. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt soppan småkoka i 10 minuter på svag värme. Kör den slät med en stavmixer. Värm soppan och smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackad koriander precis före serveringen.