Stark soppa med morot, kokos och spiskummin |
Soppa (39) |
4 portioner • 1 kg morötter • 6 rödlökar • 4 vitlöksklyftor • 3 cm ingefära • 1 röd chili • 4 msk sesamolja • 2 tsk spiskummin • ½ tsk fänkålsfrö • 1 tsk gurkmeja • 1 liter kokosmjölk • 2½ dl vatten • salt och peppar • 1 knippa koriander, hackad |
|
Skala morötter, rödlök, vitlök och ingefära och skär dem i tunna skivor. Dela chilin på längden och skrapa ut fröna. Hacka den grovt. Värm oljan i en gryta. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och fänkål i 1 minut. Lägg i rödlök. Låt blandningen sjuda i 4 minuter eller tills löken är mjuk. Tillsätt morötter och gurkmeja. Sänk värmen och låt blandningen sjuda i ytterligare 10 minuter. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt soppan småkoka i 10 minuter på svag värme. Kör den slät med en stavmixer. Värm soppan och smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackad koriander precis före serveringen. | |
|