Linssoppa med kokosmjölk & spenat |
Soppa (384) |
Antal portioner 6 (Portionsvikt: 334 gram) • 1 gul lök • 3 klyftor vitlök • 1 chilifrukt • 1 msk ingefära (färskriven) • 2 msk olivolja • 1 tsk kanel (mald) • 1 tsk kardemumma (grovmald) • 3 tsk gurkmeja (mald) • 1 burk krossade tomater • 1 buljongtärning • 3 dl kokosmjölk • 3 dl röda linser • 250g spenatblad (färsk) • 1 kruka koriander (färsk) • 1 dl Vatten |
|
1.Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs i grytans botten. 2.Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Krydda. Rör om och koka upp. 3.Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är klara. 4.Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. |
|
Servera med hackad koriander | |
Ursprung: http://www.spisa.nu |