Nässelsoppa med kokosmjölk |
Soppa (383) |
En god liten förrättssoppa är trevligt att bjuda på när dikena dignar av klorofyll och vitaminer. |
|
4 personer: • 100 g nässlor • 1 msk smör • 2 vitlöksklyftor • 1 tsk sambal oelek • 8 dl vatten • 1 dl vispgrädde • 1 dl kokosmjölk • 1 msk äppelcidervinäger • salt, peppar |
|
1. Snoppa och skölj nässelbladen med gummihandskar på. 2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök och sambal oelek. Vänd ned nässelbladen och fräs under omrörning i ett par minuter. 3. Slå på vatten och låt det puttra under lock på medelvärme i cirka fem minuter. 4. Slå på vispgrädde och kokosmjölk, låt puttra ytterligare fem minuter. Kör med mixerstav till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger. |
|
Ursprung: GP Bostad 2016-04-25 |