Slambys vegetariska receptsamling

Nässelsoppa med kokosmjölk

Soppa (383)
En god liten förrättssoppa är trevligt att bjuda på när dikena dignar av
klorofyll och vitaminer.
4 personer:
• 100 g nässlor
• 1 msk smör
• 2 vitlöksklyftor
• 1 tsk sambal oelek
• 8 dl vatten
• 1 dl vispgrädde
• 1 dl kokosmjölk
• 1 msk äppelcidervinäger
• salt, peppar
1. Snoppa och skölj nässelbladen med gummihandskar på.
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök och sambal oelek. Vänd ned nässelbladen och fräs under omrörning i ett par minuter.
3. Slå på vatten och låt det puttra under lock på medelvärme i cirka fem minuter.
4. Slå på vispgrädde och kokosmjölk, låt puttra ytterligare fem minuter. Kör med mixerstav till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger.
Ursprung: GP Bostad 2016-04-25