Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt |
Soppa (38) |
Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd. | |
• 500 g rödbetor • 2 potatisar • 2 gula lökar • 2 vitlöksklyftor • ca 4 cm färsk ingefära • 1 msk olivolja • 1½ l grönsaksbuljong • limesaft • salt och peppar • 2 dl matyoghurt • pepparrot • ev bröd till servering |
|
Skala och tärna rödbetor, potatis, lök, vitlök och ingefära. Fräs allt i olivolja. Tillsätt buljong och koka under lock tills allt är mjukt. Mixa soppan slät med mixerstav, Smaksätt med limesaft, salt och peppar. Smaksätt matyoghurt med riven pepparrot ev. salt och peppar. Servera rödbetssoppan med pepparrotsyoghurten och bröd. |
|
Getost är toppen till rödbetor! | |
|