Champinjoner med ingefära och chiliKhombi Tarkari |
Huvudrätter (375) |
Det sägs att det är i Kashmir man får de absolut bästa grönsaksrätterna. Detta recept kommer därifrån. Champinjoner är en omtyckt råvara och detta är ett vanligt och omtyckt sätt att laga till dem. | |
4 personer • 1 tsk hel spiskummin • 3 msk olja, gärna olivolja • 2 medelstora gula lökar, hackade • 1 msk hackad färsk ingefära • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade • 2 gröna chilifrukter, pressade • 1 krm gurkmeja • 800 g champinjoner, rensade • ½ tsk salt eller efter smak • 1 tsk pressad citron • färsk koriander till garnering |
|
Låt en stekpanna av gjutjärn bli riktigt het. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15-20 sekunder, häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel. Genom att rosta dem får man fram en speciell smak som hör till just den här rätten. På detta sätt rostar man ofta kryddor. Värm oljan på medelvärme i stekpannan. Fräs löken tills den är brun, inte bränd. Sätt till ingefäran, vitlöken och chilin och fräs i ytterligare ett par minuter. Sätt till gurkmejan, champinjonerna och saltet och fräs ca 15 minuter, tills svampen lämnat ifrån sig sin fukt och blivit brynt. Sänk värmen, blanda i spiskummin och citronsaft och låt allt puttra några minuter tills svampen sugit upp citronsaften. Strö över färsk koriander. |
|
Servera varm eller ljummen som tillbehör eller som ensamrätt med ris eller bröd som tillbehör. Du kan också ha champinjonerna kalla som snacks. |
|
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |