Kikärtscurry med potatisAloo Chana |
Huvudrätter (373) |
En snabbgjord och mättande grönsaksrätt som dessutom har fördelen att vara både billig och god. Gör en större sats om ni är många. Har du gott om tid kan du blötlägga och koka torkade kikärter så blir rätten ännu godare. | |
4 personer • 3 dl torkade kikärter (blötlagda över natten) eller 2 burkar färdigkokta • 4-5 stora potatisar • 1 medelstor gul lök • 3 tomater eller 1 burk krossade • 2 vitlöksklyftor • knappt 1 dl matolja • 2 tsk skalad och riven färsk ingefära • 1 tsk salt • 1 msk röd chilipeppar • 1 tsk gurkmeja • 1 dl vatten • 1-2 msk hackad färsk koriander • 1½ tsk garam masala |
|
Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Koka och skala potatisarna och skär dem i tvåcentimetersbitar. Skala och hacka löken, hacka tomaterna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wook. Lägg i lök, tomater, vitlök och ingefära och fräs 2-3 minuter tills löken är brun men inte bränd. Blanda salt, chili och gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan, rör om och koka 5-6 minuter. Häll i kikärterna, rör om och låt dem puttra 2-3 minuter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Lägg i koriander och strö över garam masala. |
|
Servera med chapati eller naan. | |
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |