Kål med ärterBund Gobi Aur Matar |
Huvudrätter (372) |
Vanlig, vitkål blir härligt ovanlig när du lagar den på indiskt vis. Den här lättlagade rätten passar som tillbehör. Du kan också ha den som ett exotiskt tillbehör. | |
4 personer • 500 g färsk vitkål • 125-150g frysta ärter • 5 msk matolja • 2 tsk hel spiskummin, helst svart • 2 lagerblad • 1 krm röd chilipeppar • ½ tsk gurkmeja • 1 grön chilifrukt, finhackad • 1 tsk salt eller efter smak • 1 tsk strösocker eller efter smak • ½ tsk garam masala |
|
Strimla kålen. Tina ärterna. Enklast är att lägga dem i en sil och spola dem under varmt vatten någon minut. Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när du släpper ned ett spiskumminfrö. Lägg då i spiskummin och lagerblad och låt dem fräsa några sekunder. Lägg i kålen och ärterna och fräs under omrörning en halv minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja, rör om, sänk värmen och låt koka under lock tills kålen mjuknat, ca 5 minuter. Sätt till den gröna chilin, saltet och sockret. Rör öm, lägg på locket och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö över och rör försiktigt ned garam masala precis före serveringen. |
|
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |