Slambys vegetariska receptsamling

Kål med ärter

Bund Gobi Aur Matar
Huvudrätter (372)
Vanlig, vitkål blir härligt ovanlig när du lagar den på indiskt vis. Den här lättlagade rätten passar som tillbehör. Du kan också ha den som ett exotiskt tillbehör.
4 personer
• 500 g färsk vitkål
• 125-150g frysta ärter
• 5 msk matolja
• 2 tsk hel spiskummin, helst svart
• 2 lagerblad
• 1 krm röd chilipeppar
• ½ tsk gurkmeja
• 1 grön chilifrukt, finhackad
• 1 tsk salt eller efter smak
• 1 tsk strösocker eller efter smak
• ½ tsk garam masala
Strimla kålen. Tina ärterna. Enklast är att lägga dem i en sil och spola dem under varmt vatten någon minut.
Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när du släpper ned ett spiskumminfrö. Lägg då i spiskummin och lagerblad och låt dem fräsa några sekunder.
Lägg i kålen och ärterna och fräs under omrörning en halv minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja, rör om, sänk värmen och låt koka under lock tills kålen mjuknat, ca 5 minuter.
Sätt till den gröna chilin, saltet och sockret. Rör öm, lägg på locket och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö över och rör försiktigt ned garam masala precis före serveringen.
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl