Purjo- och palsternacksoppa med basilika |
Soppa (37) |
4 portioner • 2 purjolökar • 1-2 palsternackor • 2 potatisar • 10 dl grönsaksbuljong • 1 dl gräddmjölk (½ dl vispgrädde + ½ dl mjölk) • 1 tsk salt • 1 krm cayennepeppar • 1 dl nyriven parmesan eller lagrad grevéost • 1 dl strimlad basilika (ca ½ kruka) |
|
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär palsternackor och potatis i mindre bitar Lägg purjo och rotfrukter i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Mixa purjo och rotfrukter med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka det mixade i grytan. Tillsätt gräddmjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Ta grytan åt sidan och rör ner ost och basilika Servera soppan med bröd. | |
|