Slambys vegetariska receptsamling

Purjo- och palsternacksoppa med basilika

Soppa (37)
4 portioner
• 2 purjolökar
• 1-2 palsternackor
• 2 potatisar
• 10 dl grönsaksbuljong
• 1 dl gräddmjölk (½ dl vispgrädde + ½ dl mjölk)
• 1 tsk salt
• 1 krm cayennepeppar
• 1 dl nyriven parmesan eller lagrad grevéost
• 1 dl strimlad basilika (ca ½ kruka)
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär palsternackor och potatis i mindre bitar Lägg purjo och rotfrukter i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Mixa purjo och rotfrukter med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka det mixade i grytan. Tillsätt gräddmjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Ta grytan åt sidan och rör ner ost och basilika Servera soppan med bröd.