Röd linscurry med spiskumminSaabat Dal |
Tillbehör (369) |
En linscurry som passar till nästan vilken grönsaksrätt som helst. De röda linserna är i verkligheten laxrosa och blir mörkröda när rätten är färdig. | |
4 personer • 4 dl röda linser • 5-6 dl vatten • 2 tunna skivor färsk ingefära • ½ tsk gurkmeja • 1 tsk salt eller efter smak • 3 msk matolja • 1 tsk hel spiskummin • 1 tsk mald koriander • 1 krm röd chilipeppar • färsk koriander till garnering |
|
Skölj linserna och låt dem rinna av. Koka upp dem i vattnet och skumma. Lägg i ingefära, gurkmeja och salt och låt koka långsamt ca 20 minuter, tills de är mjuka. Rör då och då och sätt till mer vatten om det behövs. Ta upp ingefäran. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i spiskummin och fräs ca 5 sekunder. Lägg i den malda koriandern och chilipeppar, rör om snabbt och häll kryddblandningen över linserna. Rör om och blanda. Smaka av. Garnera med hackad koriander och servera linserna som tillbehör eller som ensamrätt. |
|
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |