Slambys vegetariska receptsamling

Kidney beans curry

Pothy
Huvudrätter (368)
Kidney beans hittar du på burk i välsorterade livsmedelsaffärer eller i specialbutik. De ser ut som våra bruna hönor men är rödare. Rätten går snabbt och lätt att laga och kräver inga specialingredienser.
4 personer
• 2 burkar kidney beans
• 1 gul lök
• 1 tomat
• 2-3 msk matolja
• ½ tsk gurkmeja
• 1 tsk mald ingefära
• 1 tsk vitlökspulver (ej vitlökssalt)
• 1½ tsk röd chilipeppar
• 1 dl vatten
• 1 tsk salt eller efter smak färsk koriander till garnering
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken och hacka tomaten.
Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wook. Lägg i lök och tomat och fräs tills löken är ljusbrun men inte bränd, ca 5 minuter.
Blanda alla kryddorna och saltet i vattnet och rör tills saltet har löst sig. Häll kryddblandningen i pannan och låt puttra ca 5 minuter tills oljan skilt sig från kryddorna och flutit upp.
Blanda i bönorna och låt allt småkoka 5 minuter. Nu kan du skumma bort överflödig olja utan att rätten förlorar någon smak. Garnera med hackad färsk koriander.
Servera som ensamrätt eller som tillbehör.
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl