Kidney beans curryPothy |
Huvudrätter (368) |
Kidney beans hittar du på burk i välsorterade livsmedelsaffärer eller i specialbutik. De ser ut som våra bruna hönor men är rödare. Rätten går snabbt och lätt att laga och kräver inga specialingredienser. | |
4 personer • 2 burkar kidney beans • 1 gul lök • 1 tomat • 2-3 msk matolja • ½ tsk gurkmeja • 1 tsk mald ingefära • 1 tsk vitlökspulver (ej vitlökssalt) • 1½ tsk röd chilipeppar • 1 dl vatten • 1 tsk salt eller efter smak färsk koriander till garnering |
|
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken och hacka tomaten. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wook. Lägg i lök och tomat och fräs tills löken är ljusbrun men inte bränd, ca 5 minuter. Blanda alla kryddorna och saltet i vattnet och rör tills saltet har löst sig. Häll kryddblandningen i pannan och låt puttra ca 5 minuter tills oljan skilt sig från kryddorna och flutit upp. Blanda i bönorna och låt allt småkoka 5 minuter. Nu kan du skumma bort överflödig olja utan att rätten förlorar någon smak. Garnera med hackad färsk koriander. |
|
Servera som ensamrätt eller som tillbehör. | |
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |