Potatis- och kikärtssalladAloo Chat |
Huvudrätter (367) |
En populär vegetarisk rätt som du kan köpa i gatustånd över hela Indien för ett par rupier. Passar fint som förrätt eller lunchrätt. | |
4 personer • 4 dl torkade kikärter (blötlagda över natten) eller 2 burkar färdigkokta • 6 medelstora potatisar • 1 msk chat masala (färdig kryddblandning) • ½ tsk röd chilipeppar • ½ dl vatten • 1 stor gul lök, skalad och hackad • 6 medelstora tomater, skurna i centimeterkuber • 3 msk grovhackad färsk koriander • 1 tsk hel spiskummin, rostad och mald • lite salt • saften av en halv citron • salladsblad till servering |
|
Koka kikärterna enligt anvisning på förpackningen. Koka potatisarna, med skalet på, nått och jämnt färdiga. Blanda chat masala, chilipeppar och vatten och ställ åt sidan. Skala de avsvalnade potatisarna och skär dem i tvåcentimeterskuber. Lägg dem och kikärterna i en skål. Häll på kryddblandningen, blanda försiktigt med händerna och låt stå 10-15 minuter. Lägg tomater, lök och koriander överst i skålen, men blanda inte. Täck över och låt stå i kylskåp en halvtimme. Ta ut skålen och blanda försiktigt alla ingredienser. Strö över spiskummin, lite salt och citronsaft efter smak. Blanda igen. |
|
Servera med yoghurtsås eller en chutney. | |
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |