Blomkål med potatisPhool Gobi Aur Aloo Ka Bhaji |
Huvudrätter (364) |
En mild god grönsaksrätt som passar perfekt som tillbehör. | |
4 personer • 1 medelstort blomkålshuvud (ca 500 g) • 3 potatisar av en fast sort • vatten • 1 gul lök • 1-2 tomater • 1½ tsk röd chilipeppar • ½ tsk gurkmeja • 1 tsk paprikapulver • 1 krm asafetida (krydda med märklig doft, leta i specialbutik) • 1½ tsk salt • ca ½ dl matolja • 2 msk hackad färsk koriander |
|
Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka löken och tomaterna. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, asfetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga. Häll i en sil och låt rinna av. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka. Strö över koriander och servera som tillbehör eller som ensamrätt med naan. |
|
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl |