Slambys vegetariska receptsamling

Blomkål med potatis

Phool Gobi Aur Aloo Ka Bhaji
Huvudrätter (364)
En mild god grönsaksrätt som passar perfekt som tillbehör.
4 personer
• 1 medelstort blomkålshuvud (ca 500 g)
• 3 potatisar av en fast sort
• vatten
• 1 gul lök
• 1-2 tomater
• 1½ tsk röd chilipeppar
• ½ tsk gurkmeja
• 1 tsk paprikapulver
• 1 krm asafetida (krydda med märklig doft, leta i specialbutik)
• 1½ tsk salt
• ca ½ dl matolja
• 2 msk hackad färsk koriander
Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka löken och tomaterna.
Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, asfetida och salt tills grönsakerna är nästan färdiga. Häll i en sil och låt rinna av.
Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka. Strö över koriander och servera som tillbehör eller som ensamrätt med naan.
Ursprung: Indiska kokboken av Ove Pihl