Slambys vegetariska receptsamling

Ugnspaket med hasselnöt, aubergine & svamp

Huvudrätter (359)
På sommaren brukar vi slå in grönsaker och färska örter i folie och lägga dem på grillen. Intensiteten i dofterna som flödar ut när vi öppnar paketen kommer alltid som en överraskning. Tyvärr är grillsäsongen futtigt kort i Sverige, så under resten av året tillagar vi paketen i ugnen. Vi fyller dem med aubergine, svamp, ricotta och hasselnötter och smaksätter dem med oregano och söta russin. De är perfekta när man har middagsbjudning eftersom de är lättlagade. Vi brukar servera dem med polenta, men en grönsallad eller potatissalladen skulle passa till en lättare måltid.
Ger 8 paket, räcker till 4 personer som huvudrätt
• 175 g (3 dl) hasselnötter, grovhackade
• 75 g (2 dl) russin
• 1 aubergine
• 16 skogschampinjoner
• 4 oreganokvistar, bladen repade
• 200 g ricottaost
• saften från ½ citron
• 1 msk havssalt
• nymald svartpeppar
Värm ugnen till 200°. Lägg hasselnötter och russin i en stor bunke. Skär auberginen i centimeterstora tärningar och skär svampen i klyftor. Lägg allt i bunken.
Hacka oreganon grovt och lägg den i bunken tillsammans med ricottaosten. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Rör om försiktigt med en träslev tills allt har blandats.
Skär till 8 fyrkanter bakplåtspapper (25 x 25 cm). Klicka ut fyllningen mitt på varje fyrkant. Samla ihop hörnen och knyt paketen med ett ugnssäkert snöre. Ställ dem på en plåt och ugnsbaka i 25 minuter. Servera paketen hela så att gästerna kan knyta upp dem själva.
Ursprung: Green Kitchen Stories av David Frenkiel & Luise Vindahl