Slambys vegetariska receptsamling

Raw-food halloncheesecake

Dessert (358)
Vad sägs om en härlig halloncheesecake till sommarfesten? Bottnen av valnötter och dadlar är ljuvlig i kombination med hallonfyllningen.
Kakan är rawfood, mjölkfri och glutenfri.
Botten:
• 4 dl valnötter
• 10 dadlar
• ½ pressad lime
• 1 msk kokosolja

Fyllning:
• 2 dl hallon
• 6 dl mandelmjöl
• 1 msk chiafrön
• ½ dl agavesirap
• 2 msk kokosfett
• 1 msk lime
• vatten till lagom konsistens

Översta lagret:
• 4 dl hallon
• 6 aprikoser
• 3 msk chiafrön
• 1 msk lime
Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet.
Tryck ut i botten på en kakform med löstagbar kant.
Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över bottenlagret.
Ställ kakan i frysen i någon timme.
Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan.
Sätt kakan i frysen före servering så att den blir kall.
Cheesecaken kan även förvaras i frysen, men ta fram den i god tid före serveringen.
Ursprung: http://kurera.se/raw-god-halloncheesecake/