Raw-food halloncheesecake |
Dessert (358) |
Vad sägs om en härlig halloncheesecake till sommarfesten? Bottnen av valnötter och dadlar är ljuvlig i kombination med hallonfyllningen. Kakan är rawfood, mjölkfri och glutenfri. |
|
Botten: • 4 dl valnötter • 10 dadlar • ½ pressad lime • 1 msk kokosolja Fyllning: • 2 dl hallon • 6 dl mandelmjöl • 1 msk chiafrön • ½ dl agavesirap • 2 msk kokosfett • 1 msk lime • vatten till lagom konsistens Översta lagret: • 4 dl hallon • 6 aprikoser • 3 msk chiafrön • 1 msk lime |
|
Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet. Tryck ut i botten på en kakform med löstagbar kant. Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över bottenlagret. Ställ kakan i frysen i någon timme. Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan. Sätt kakan i frysen före servering så att den blir kall. Cheesecaken kan även förvaras i frysen, men ta fram den i god tid före serveringen. |
|
Ursprung: http://kurera.se/raw-god-halloncheesecake/ |