Slambys vegetariska receptsamling

Auberginerätt, indisk

Huvudrätter (357)
En indisk rätt som är god tillsammans med ris.
4 personer
• 1 tsk salt
• 3 st tomater, skållade, skalade, urkärnade och finhackade
• 2 msk olja
• 2 tsk spiskummin, mald
• 1½ tsk koriander, mald
• ½ tsk cayennepeppar
• 500 g aubergine
• 2 st spanska pepparfrukter, gröna, urkärnade och finhackade
• 2 st gula lökar, finhackade
• Färsk koriander
1. Sätt ugnen på 250° grill. Dela auberginen på längden och lägg dem med snittytan nedåt på en oljad plåt. Gnid in ovansidorna med olja.
Grilla auberginen i övre delen av ugnen ca 15 min tills skinnet börjar bubbla. Tag ut dem och drag av skinnet. Skär fruktköttet i bitar.
2. Fräs lök samt koriander, spiskummin och cayenne i en stekpanna med olja ca 5 min.
3. Blanda ner tomater, pepparfrukt, aubergine och salt och stek ca 5 min tills den mesta vätskan kokat bort. Strö över färsk koriander och servera.
Grytan blir ändå godare dagen efter, då den har satt sig.
Ursprung: http://alltommat.se