Auberginerätt, indisk |
Huvudrätter (357) |
En indisk rätt som är god tillsammans med ris. | |
4 personer • 1 tsk salt • 3 st tomater, skållade, skalade, urkärnade och finhackade • 2 msk olja • 2 tsk spiskummin, mald • 1½ tsk koriander, mald • ½ tsk cayennepeppar • 500 g aubergine • 2 st spanska pepparfrukter, gröna, urkärnade och finhackade • 2 st gula lökar, finhackade • Färsk koriander |
|
1. Sätt ugnen på 250° grill. Dela auberginen på längden och lägg dem med snittytan nedåt på en oljad plåt. Gnid in ovansidorna med olja. Grilla auberginen i övre delen av ugnen ca 15 min tills skinnet börjar bubbla. Tag ut dem och drag av skinnet. Skär fruktköttet i bitar. 2. Fräs lök samt koriander, spiskummin och cayenne i en stekpanna med olja ca 5 min. 3. Blanda ner tomater, pepparfrukt, aubergine och salt och stek ca 5 min tills den mesta vätskan kokat bort. Strö över färsk koriander och servera. |
|
Grytan blir ändå godare dagen efter, då den har satt sig. | |
Ursprung: http://alltommat.se |