Slambys vegetariska receptsamling

Linssoppa med kokos och koriander

Soppa (35)
4-6 portioner
• 2 tsk fänkålsfrö
• 2 tsk korianderfrö
• 4 msk sesamolja
• 2 salladslökar i tunna skivor
• 2 morötter, rivna
• 2 rödlökar i tunna skivor
• 2 limeblad
• 4 vitlöksklyftor, hackade
• 1 msk hackad röd chili
• 4 cm ingefära, riven
• 4 dl kokosmjölk
• 1¼ liter vatten
• 1 dl röda linser
• salt
• 4 msk limesaft
• 1 knippa koriander, hackad
Lägg fänkåls- och korianderfröna i en varm och torr stekpanna. Skaka pannan tills du känner att aromen stiger från kryddorna. Låt svalna. Stöt fröna i en mortel. Fräs olja, salladslök, morötter, rödlök, limeblad, vitlök, chili och ingefära i en wok i 5 minuter. Tillsätt de stötta fröna, kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och lägg i linserna. Låt soppan sjuda tills linserna är mjuka, vilket tar omkring 10 minuter. Smaka av med salt. Rör i limesaft och koriander strax före serveringen.
Ursprung: Systrarnas Voltaires mat