Linssoppa med kokos och koriander |
Soppa (35) |
4-6 portioner • 2 tsk fänkålsfrö • 2 tsk korianderfrö • 4 msk sesamolja • 2 salladslökar i tunna skivor • 2 morötter, rivna • 2 rödlökar i tunna skivor • 2 limeblad • 4 vitlöksklyftor, hackade • 1 msk hackad röd chili • 4 cm ingefära, riven • 4 dl kokosmjölk • 1¼ liter vatten • 1 dl röda linser • salt • 4 msk limesaft • 1 knippa koriander, hackad |
|
Lägg fänkåls- och korianderfröna i en varm och torr stekpanna. Skaka pannan tills du känner att aromen stiger från kryddorna. Låt svalna. Stöt fröna i en mortel. Fräs olja, salladslök, morötter, rödlök, limeblad, vitlök, chili och ingefära i en wok i 5 minuter. Tillsätt de stötta fröna, kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och lägg i linserna. Låt soppan sjuda tills linserna är mjuka, vilket tar omkring 10 minuter. Smaka av med salt. Rör i limesaft och koriander strax före serveringen. | |
Ursprung: Systrarnas Voltaires mat |