Choklad- och avokadotryfftar |
Dessert (347) |
Cirka 20 Tryfflar • 1 ätmogen avokado • 300 g osötad mörk choklad • 2 msk agavesirap • 2 msk kakao |
|
Gröp ur inkråmet från avokadon med en sked och lägg i en skål. Mosa med en gaffel tills det är en jämn massa. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vänd ner choklad, agavesirap samt 1 msk kakao i avokadon och blanda ordentligt med gaffeln. Låt tryffelsmeten stå i kylen tills den har blivit lite fastare, i cirka 15 minuter. Skopa upp lite tryffel med en matsked och rulla till en boll med händerna. Gör likadant med resten. Lägg bollarna på till exempel en bricka. Pudra över resten av kakaon med en tesil. Det går också bra att rulla bollarna i kakaon. |
|
Ursprung: GP 2014-10-27 (utdrag ur boken "sött utan vitt socker" av Emelie Holm) |