Slambys vegetariska receptsamling

Krossad Salviapotatis

Tillbehör (344)
En stående favorit i mitt sommarkök. Enkelt, och ruggigt gott. Lysande alternativ när du tröttnat på kokt potatis.
4 portioner
30 min
• 1 kg färskpotatis
• 4 vitlöksklyftor
• smör
• olivolja
• 1 dl färska salviablad
• 1 citron, skalet
• flingsalt
• nymalen svartpeppar
Skrubba potatisen och koka den 10-12 minuter. Låt rinna av ordentligt (viktigt att potatisen är torr, annars får den ingen stekyta) och svalna lite. Tryck till alla potatisarna lite lätt med tummen, eller baksidan av en sked om du är känslig för värme. Skala vitlöken och tryck till klyftorna med knivbladet.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Tillsätt salviablad, vitlöksklyftor och potatis. Stek i 5-10 minuter tills potatisen får fin färg och yta. Vänd försiktigt ett par gånger. Salta och peppra ordentligt. Riv över citronskal (kan uteslutas).
Ursprung: GP torsdag 24 juli 2014