Slambys vegetariska receptsamling

Sparrissoppa

Soppa (342)
8 bufféportioner
• 300 g grön sparris
• 6 dl vatten
• 1 dl torrt vitt vin
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• 2½ dl mellangrädde
• 2 avokador
• 2 krm grön tabasco
1. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i bitar.
2. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar. Koka sparrisen 4-5 minuter. Mixa den slät med lite av buljongen. Blanda ned resten av buljongen och grädden.
3. Dela avokadon, ta ut fruktköttet, mixa och rör ned i soppan. Låt koka upp. Sedan ska soppan inte kokas eller varmhållas längre, då kan den bli besk.
4. Smaksätt med tabasco och eventuellt salt.
5. Häll upp i glas. Servera varm, ljummen eller kall.
Servera gärna med råstekt eller kokt sparris
Ursprung: Arla köket