Sparrissoppa |
Soppa (342) |
8 bufféportioner • 300 g grön sparris • 6 dl vatten • 1 dl torrt vitt vin • 2 grönsaksbuljongtärningar • 2½ dl mellangrädde • 2 avokador • 2 krm grön tabasco |
|
1. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. 2. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar. Koka sparrisen 4-5 minuter. Mixa den slät med lite av buljongen. Blanda ned resten av buljongen och grädden. 3. Dela avokadon, ta ut fruktköttet, mixa och rör ned i soppan. Låt koka upp. Sedan ska soppan inte kokas eller varmhållas längre, då kan den bli besk. 4. Smaksätt med tabasco och eventuellt salt. 5. Häll upp i glas. Servera varm, ljummen eller kall. |
|
Servera gärna med råstekt eller kokt sparris | |
Ursprung: Arla köket |